28.3.2018. 17:02
0
Crna Gora protjerala ruskog diplomatu
Crna Gora proglasila je jednog ruskog diplomatu za personu non grata i uskratila mu saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije, saopćila je Vlada Crne Gore.

"Vlada Crne Gore donijela je odluku da proglasi jednog diplomatskog predstavnika akreditiranog u Ambasadi Ruske Federacije za persona non grata i da povuče saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori.

O mjerama je informirano Ambasadu Ruske Federacije u Podgorici uz rok od sedam dana da diplomatski predstavnik napusti Crnu Goru", prenosi Avaz.
 
Crna Gora, kako se navodi, i ovu odluku donosi koordinirano sa saveznicima, u skladu s mjerama poduzetim od članica Evropske unije i NATO-a, a "u vezi s djelovanjem Rusije i napadom nervnim plinom na teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva koji je Vlada Crne Gore, u znak solidarnosti s britanskim partnerima, odmah jasno osudila".

Crnogorski premijer Duško Marković poručio je jučer da je Crna Gora u obavezi da slijedi politiku Evropske unije i da bude solidarna s NATO članicama.

(FENA/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.