11.5.2018. 20:18
0
Crna Gora: Uhapšena majka za koju se sumnja da je ubila šestomjesečnog sina
Službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Crne Gore danas su uhitili M. Š. iz Bara zbog sumnje da je počinila kazneno djelo teško ubojstvo djeteta.

Kako je saopćeno iz MUP-a Crne Gore, policijski službenici sinoć su obaviješteni da je u službu hitne medicinske pomoći dovezeno šestomjesečno muško dijete bez znakova života.

Službenici policije odmah su na lice mjesta uputili ekipu koja je po odobrenju tužitelja obavila očevid, a izuzeti tragovi upućeni su u forenzički centar na vještačenje.

Na osnovu očevida, policijski službenici i nadležni državni tužitelj zatražili su obdukcije tijela djeteta budući da su tragovi s lica mjesta, kao i druge policijske mjere i radnje koje su poduzete, ukazivale na to da je izvršeno kazneno djelo.

Nakon obdukcije, u policijskim prostorijama su uzete izjave od roditelja preminulog djeteta.

Izvršena je kriminalistička obrada nakon koje je danas oko 18.00 sati uhapšena majka djeteta.

Osumnjičena će, uz kazneno prijavu, biti privedena nadležnom tužitelju, zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teško ubojstvo, navodi crnogorski MUP.


(FENA)

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.