17.5.2018. 11:15
0
Crna Gora: Iz porodilišta otpuštena majka sa tuđom bebom
Iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, zbog propusta medicinske sestre, otpuštena je majka sa tuđom bebom, ali je propust odmah uočen i otklonjen, saopćila je ova zdravstvena ustanova.

U Kliničkom centru kažu da prilikom jučerašnjeg otpusta medicinska sestra i porodilja nisu primijetile da majka i beba nemaju isti broj. 

"Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi", navodi se u saopćenju. 

U Kliničkom centru kažu da je direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo o događaju odmah obavijestio menadžment ove ustanove i da je protiv odgovorne sestre pokrenut disciplinski postupak radi suspenzije i promjene radnog mjesta. 

"Ovo je jasan signal da dodatno pojačamo mjere bezbjedonosnih procedura prilikom otpusta", navode u saopćenju i dodaju da će ubuduće prilikom otpusta, osim majke, prisustvovati neonatolog i dvije medicinske sestre. 

U saopštenju se napominje da je ovo prvi put da se ovakav propust dogodi u toj ustanovi. 

"Koristimo i ovu priliku da se još jednom izvinimo porodilji zbog neprijatnosti", saopćili su iz Kliničkog centra.


(SRNA / Lejla Trle)

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.