13.6.2018. 8:14
0
Vlast u Srbiji proteste zbog poskupljenja goriva nazvala "obojenim": Ovo je zloupotreba građana Srbije
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević ocijenio je danas da je protest vozača na ulicama širom zemlje zbog cijene goriva zloupotreba građana koji su spriječeni da rade svakodnevne aktivnosti, te da je politički obojen.

On je naglasio da je Srbija demokratska zemlja, ali da se protest zloupotrebljava. 

"Postoji drugi način da se iskaže nezadovoljstvo. Ovaj protest nema podršku širih masa", rekao je Đorđević za Radio-televiziju Vojvodine. 

On je dodao da na sjednici Vlade Srbije nije razgovarano o smanjenju akciza na gorivo, ali da se o tome može pričati. 

"Mi o smanjenju akciza na gorivo možemo da pričamo, ne treba niko sa strane da nam to kaže tako što će da protestuje", rekao je Đorđević. 

Prema njegovim riječima, akcize niko ne nosi kući, već služe za državu, za penzije, da se grade vrtići. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.