21.10.2018. 14:15
0
Zastupnici makedonskog parlamenta iz reda Bošnjaka glasali za ustavne promjene
Zastupnici u Parlamentu Makedonije iz reda Bošnjaka, Ferid Muhić i Zećir Ramčilović, glasali su pozitivno za ustavne promjene u Makedoniji, u želji da se ta država što brže integrira u NATO i Evropskoj uniji.

Iz Udruženja za ujedinjene Bošnjake Avaz iz Makedonije, pojašnjeno je da se Republika Makedonija nalazi u veoma teškoj situaciji, a svako vraćanje nazad izazvalo bi dalekosežne štetne posljedice za državu i njene građane.

- Zbog toga dio zastupnika opozicije je donio tešku, ali prije svega odgovornu odluku da glasaju za otvaranje procesa ustavnih promjena, ali uz određene zahtjeve i uvjete - stoji u saopćenju.

Udruženje Avaz podržava ovakvu odluku i smatra da su prijedlozi dobra osnova za postizanje zajednički prihvatljivog rješenja sa kojim će se osigurati nacionalno pomirenje i intenzivirati proces integracije Republike Makedonije u EU i NATO.

Makedonski parlament je u subotu izglasao ustavne promjene čime država postaje Republika Sjeverna Makedonija, a za promjenu imena glasalo je 80 zastupnika.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.