22.10.2018. 20:42
0
Velika racija u Albaniji: Zbog droge uhapšeno 27 osoba, krijumčarili heroin u Njemačku
Albanska policija uhapsila je 27 lica i zaplijenila oružje tokom akcije usmjerene protiv grupe koja krijumčari heroin u Njemačku, saopštile su danas albanske vlasti.

U jučeršanjim racijama na više lokacija širom Albanije učestvovalo je više od 1.500 policajaca. 

Albanija je obećala da će ojačati borbu protiv kriminala, što je jedan od uslova za pristupanje EU. 

Šef albanske policije Ardi Veliju danas je novinarima rekao da je policija prije nekoliko dana izvršila raciju u laboratoriji za proizvodnju heroina u planinskom regionu Has i da je pronađen morfin, kao i sastojci za proizvodnju narkotika, koji su iz Turske prokrijumčareni kroz Makedoniju i teritoriju Kosova.

Ambasador EU u Albaniji Luigi Soreca izjavio je da Unija očekuje da će nakon hapšenja uslijediti sudski postupak i presuda uhapšenim. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.