30.11.2018. 19:21
0
Splitski kardiohirurg pod istragom zbog mita za životno ugroženog pacijenta
Protiv splitskog kardiohirurga Uskok je pokrenuo istragu zbog sumnje da je za hitnee pretrage i operativni zahvat životno ugroženog pacijenta od njegove supruge primio tri hiljade eura mita.

Uskok je u danas saopćio da je pokrenuo istragu protiv doktora zbog sumnje da je kao voditelj Odjela za kardiologiju Kliničkog bolničkog centra Split, pacijentu koji je 22. oktobra zaprimljen na liječenje, 8. novembra saopćio da je u teškom i kritičnom zdravstvenom stanju te da zbog utvrđene dijagnoze tokom operacije može umrijeti. 

Potom mu je rekao da će mu naknadno javiti termin operacije iako je znao da je pacijentu potreban hitni operativni zahvat.

"No, kada je 12. novembra 2018. godine od drugookrivljene supruge tog pacijenta primio iznos od 1.000 eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata nad njenim suprugom, novac je zadržao za sebe te je zauzvrat odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga, a potom ga je i operirao. Nakon toga je 16. novembra 2018. od drugookrivljene primio i dodatni iznos od 2.000 eura", izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Istraga je pokrenuta nakon medijskog istupa u emisiji Provjereno Ljubice Adžaip, udovice Ivice Adžaipa koji je unatoč daru od tri tisuće eura u konačnici ipak preminuo, prenosi Hina.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.