20.10.2019. 8:57
0
"Davali su me mušterijama koje su radile šta su htjele. Pretukao bi me kada bih se branila, a onda bi me silovao"
Beogradski Blic donosi šokantnu priču mlade djevojke koja je preživjela pakao zbog navraćanja na prostituciju.

“Sve je počelo tako što nam se jednog dana u kući pojavila žena koja je tvrdila da joj treba dadilja za dvoje djece u Beču. Otac me nije želio pustiti jer je mu je cijela priča bila sumnjiva, ali mama je bila uporna. Vjerovala je kako je to dobra prilika za mene, a ja sam vjerovala njoj” priča 16-godišnja Katarina za Blic.

Obećavali su joj platu od 1.000 eura na mjesec, a otac je popustio nakon mnogo nagovaranja te žene, majke i kćerke, te kada je žena dala prvih 1.000 eura unaprijed. Katarina je bila presretna. No za nju je počeo pakao.

‘U tom trenutku sam shvatila šta mi se događa. Do Beča nismo ni stigli. Žena koja me je vrbovala dovezla me je do neke kafane na autoputu i tu me je čekao muškarac. Odmjerio me i rekao joj da je dobro odabrala, da ću ‘biti dobra za šipku’. U tom trenutku sam shvatila šta mi se događa”, kaže Katarina.

Tjerali su je na striptiz, a nakon toga i na prostituciju. U početku se branila, ali su je onda premlaćivali i silovali.

“Davali su me mušterijama koje su sa mnom radile što su htjele. A kada bih se pokušala da braniti, došao bi čovjek koji me držao zatvorenu i pretukao me, često i silovao, tek da bi mi pokazao da nemam izbora”, prisjeća se. 

Osim toga, prijetili su joj da će joj pobiti porodicu ako pokuša pobjeći. No, shvatila je da jednostavno neće preživjeti svakodnevna silovanja i premlaćivanja te da jedini način da se spasi je bijeg.

‘Nakon dugo vremena sam imala sreće. Bojala sam se, ali kada su me nakon jednog od mnogobrojnih silovanja pretukli toliko da nisam mogla ustati, znala sam da moram bježati. Imala sam sreće prvi put nakon mnogo vremena jer nikoga nije bilo u klubu, istrčala sam i počela trčati kroz šumu, iako me sve boljelo”, opisuje.

Pobjegla je no trebalo joj je mnogo hrabrosti da policiji prijavi sve što preživjela.

“Shvatila sam da moram progovoriti jer ako ja budem šutjela, neka druga djevojka će završiti kao ja”, kaže hrabra djevojka.

Po njenoj priči prije dvije godine snimljen je i dokumentarac „Posmatrači“, redatelja Nikole Ljuce koji za cilj ima podizanje svijesti o ovoj vrsti kriminala, kao i ilustracije načina prevencije trgovine ljudima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.