23.4.2020. 17:10
0
Avdullah Hoti kandidat za novog kosovskog premijera
Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Avdullah Hoti kandidat je za sljedećeg kosovskog premijera, potvrdio je predsjednik te stranke Isa Mustafa, navodeći da je Hoti za nominaciju dobio potporu svih članova rukovodstva stranke.

Razgovarali smo o Avdullahu Hotiju, Lutfiju Haziriju, Kujtimu Shaliju, a bilo je i drugih imena, ali voljom svih smo se složili da Hotija predložimo za premijera", izjavio je medijima Mustafa.

Prijedlog DSK za mandatara bit će upućen kosovskom predsjedniku Hashimu Thaciju, koji će ga i zvanično imenovati za budućeg premijera, prenosi Radio televizija Srbije.

Podsjećamo, nakon nepuna dva mjeseca od formiranja, u Skupštini Kosova je 25. ožujka izglasano nepovjerenje Vladi Albina Kurtija na zahtjev njegovog koalicionog partnera - Demokratskog saveza Kosova (DSK).

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.