7.3.2021. 20:30
0
Ako povučemo priznanje Kosova, pašće Vlada Crne Gore
DPS bi uradio sve da ponovo formira vladu i ponovo donese istu odluku za Kosovo. Sve drugo je imaginacija bazirana na željama, kaže premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da je za dio stanovništva te zemlje pitanje Kosova emotivno i da smatraju da je to neotuđivi dio Srbije.

Također je dodao da ako bi njegova vlada donijela odluku o povlačenju priznanja Kosova traja bi samo do sljedećeg skupštinskog zasjedanja, prenosi N1.

“Taj dio našeg naroda će to misliti ma kakav na kraju bude dogovor Beograda i Prištine. Da sam bio predsjednik Vlade Crne Gore u situaciji kada Crna Gora još nije priznala Kosovo, nikada ne bih dao saglasnost da se to desi. Ali, sve je završeno prije mog dolaska u vladu i prije ove vlade”, navodi Krivokapić u intervjuu za Blic.

Kaže i da kada bi donijeli sada odluku da se priznavanje nezavisnosti Kosova povuče, Vlada bi pala na prvom sljedećem skupštinskom zasjedanju.

“DPS bi uradio sve da ponovo formira vladu i ponovo donese istu odluku za Kosovo. Sve drugo je imaginacija bazirana na željama”, kaže Krivokapić.
(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.