20.6.2021. 14:12
0
Oglasio se Vučić nakon Rezolucije o Srebrenici: Je li ta Srebrenica u Crnoj Gori? Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom?
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas, povodom nedavno usvojene rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore, da je sve što je urađeno bilo protiv vitalnog interesa srpskog naroda.

Vučić je u izjavi medijima rekao da u posljednjih godinu i po svakoga dana sluša optužbe kako se Srbija nekome miješa u unutrašnje odnose.

- Je li ta Srebrenica u Crnoj Gori? Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni mešaju u nečije tuđe odnose? Ko smo mi da danas arbitriramo između Turske i Jermenije, ili Nemaca i kog god hoćete napadnutog naroda u Drugom svetskom ratu, upitao je Vučić.

On je naglasio da je Srbija zbog usvojene rezolucije reagovala mirno i nijednu uvredljivu riječ nije uputula, ali će nastaviti da brani svoj narod, da još snažnije pomaže srpske kulturne institucije u Crnoj Gori, da podstiče Srbe da čuvaju svoj srpski jezik i ćirilično pismo.

- Nekoga da ugrožavamo nećemo, ali neću da dozvolim onima koji svakoga dana ugrožavaju Srbiju da to čine, istakao je Vučić.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.