13.3.2022. 12:02
0
Crna Gora uz EU i NATO, osuđuje agresiju Rusije
Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Dritan Abazović, u obraćanju nakon učešća na Antalijskom diplomatskom forumu poručio je da Crna Gora čvrsto stoji uz svoje EU i NATO partnere, te da snažno osuđuju agresiju Rusije na Ukrajinu.

On je rekao da je na tom forumu vanjska politika Crne Gore predstavljena na najbolji mogući način.

"I svima je jasno da mi stojimo čvrsto uz naše EU i NATO partnere, da osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu, stojimo čvrsto uz teritorijalni integritet Ukrajine i uz ukrajinski narod, ali i uz narod Ruske Federacije koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti u ostvarivanju ratnih pohoda u 21. stoljeću", rekao je Abazović.

Kazao je da je na svim sastancima sa zvaničnicima EU, te predstavnicima raznih zemalja, bilo važno istaći "da u Crnoj Gori imaju kredibilnog partnera", te da je "Crna Gora zemlja velikih mogućnosti", prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

"Optimističan sam za našu budućnost. Situacija koliko god izgledala ozbiljno je pokazatelj da EU integracije nemaju alternativu, da Crna Gora mora završiti domaće zadatke i da će to Europska komisija znati cijeniti i da će nam omogućiti da u što skorije vrijeme budemo članica EU", rekao je Abazović.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.