19.5.2022. 11:02
2
Olaf Scholz: Zemlje zapadnog Balkana pripadaju EU
Njemački kancelar Olaf Scholz najavio je da će posjetiti zemlje zapadnog Balkana prije sastanka Evropskog savjeta koji je zakazan za jun i da nosi poruku da region pripada EU, javio je Reuters.

On je tokom obraćanja poslanicima u Berlinu podsjetio da BiH, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija i Kosovo teže ka članstvu u UN i da su uključeni u dugogodišnji proces sprovođenja reformi, prenosi agencija Srna.

"Ispunjavajući obaveze prema njima nije samo pitanje našeg kredibiliteta. Danas, više nego ikad, njihova integracija je i od strateških interesa", rekao je Šolc.

Scholz je skrenuo pažnju na uticaj "spoljašnjih sila" u regionu, uključujući Rusiju.


(Amer M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.