9.7.2022. 9:05
0
Iz zagrebačke džamije poruke mira za Bajram
Glavna dvorana za molitvu Zagrebačke džamija bila je premala da primi sve vjernike koji su došli iz Zagreba i okolice klanjati namaz povodom Kurban-bajrama.

Hutbom se okupljenim vjernicima u Zagrebačkoj džamiji obratio Mirsad Kreštić, zamjenik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Zagreb, koji je kao osnovnu poruku istaknuo potrebu stvaranja mira u svijetu, među ljudima, ali i među državama i nacijama.

Mir u duši i sigurnost u kući najvažniji su za islamski ummet i za svakog muslimana.

- Nema ništa važnije danas od poziva da se zaustave svi ratovi i sva ubijanja u cijelom svijetu, da se prestane s novim prijetnjama ratom protiv bilo koje zemlje u svijetu. Globalnu dominaciju putem rata potrebno je zamijeniti pravim putem mira i sigurnosti koji će spasiti svijet od samouništenja. To će biti moguće ako čovjek nauči voljeti umjesto mrziti, biti prijatelj umjesto neprijatelj drugom čovjeku i ako nauči Božje dobrobiti na zemlji dijeliti sa svojim bratom – poručio je Kreštić.

Upozorio je kako u svijetu oko milijardu ljudi pati od gladi i neuhranjenosti dok ih tri milijarde živi u siromaštvu i obespravljenosti.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.