9.7.2022. 22:49
0
Lokaliziran požar kod Pule, vatrogasci ostaju na terenu
Veliki požar koji je izbio oko 11:50 na predjelu Dolinke i Valdebeka u Puli lokaliziran je oko 19:00 sati, ali radovi još nisu gotovi za vatrogasce koji će na požarištu dežurati 72 sata, prenosi agencija Hina.

U gašenju požara učestvovalo je više od 80 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila, uz pomoć tri Canadaira. a pomogao im je i veliki broj građana koji su čuvali njihove objekte i kuće. 

"Požar je lokaliziran u 19.00 sati i sada je ugašen, a vatrogasci će dežurati na požarištu 72 sata", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Izgorjelo je 40 hektara četinara, četinara i niskog rastinja. Vatrom nije zahvaćena nijedna kuća, ali su oštećeni karavani, kuće i manji objekti na poljoprivrednom zemljištu, rekao je Kozlevac i dodao da uzrok požara još nije utvrđen. 

"Moguće je da se radi o tehničkom kvaru ili sličnom, ali najčešće je riječ o ljudskom faktoru. Međutim, tačan uzrok požara znat će se nakon završetka uviđaja", rekao je Kozlevac, dodajući da osim materijala materijalne štete, niko nije povređen. 

Istarska policija doznaje da će očevid na požarištu započeti kada požar bude u potpunosti ugašen. 

"S obzirom na situaciju, uviđaj će započeti najranije sutra", rekla je Nataša Rogić, glasnogovornica PU istarske, agencija Hina.

Vatra je zahvatila i 25 vozila koja nisu bila u voznom stanju, u dvorištu automehaničarske radionice, koja su izgorjela.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.