9.4.2023. 8:54
0
Istraga o uznemirujućem ubistvu mladića: Inspektore zatekli užasavajući prizori. Ubijen s tri hica pa zapaljen najvjerovatnije u noći između petka i subote
Policija i tužilaštvo pokušavali su jučer da utvrde identitet mlađeg muškarca ubijenog, pa spaljenog nadomak Podgorice, u naselju Šteke, piše portal Vijesti.me.

Kako javlja ovaj medij, njegovo tijelo primijetio je mještanin, koji je obilazio imanje i o tome je obavijestio policiju. kako se navodi u izvještajima, inspektori su na licu mjesta zatekli užasavajući prizor. 

 U šumarku, pored slijepe makadamske ulice, na nekih 200 metara udaljenosti od glavnog seoskog puta bilo je poluugljenisano tijelo, a pored leša više čahura.

”Vijestima” je jedan od izvora iz istrage rekao da je najmanje tri hica ispaljeno u tijelo muškarca. Prema preliminarnim analizama, ubijeni je star između 20 i 25 godina.

Tijelo ubijenog muškarca spaljeno je, ali nije u potpunosti izgorjelo, a to bi moglo da olakša identifikaciju, objasnili su. 

- Izgorjela je glava i grudni koš stradalog. Na rukama i nogama vidljive su velike tetovaže - kazao je jedan od sagovornika lista.

Isti sagovornik objašnjava da su sa lica mjesta izuzeti tragovi koji će se vještačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru.

On je kazao i da je tijelo ubijenog pronađeno gotovo na samom kraju jednog dijela sela, do kog se stiže slijepom makadamskom ulicom.

Policajci su, paralelno sa uviđajem, provjeravali da li je prijavljen nečiji nestanak, što bi im moglo olakšati identifikaciju ubijenog. Provjerom je, međutim, utvrđeno da nema nijedne prijave.

Inspektori podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti satima su jučer pretraživali šire lice mjesta.

Viša državna tužiteljka Radmila Gačević kazala je za “Vijesti” da je oko 10.30 časova obaviještena da je u mjestu Šteke pronađeno ugljenisano tijelo NN muške osobe.

- Odmah po dobijanju saznanja sa službenicima Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica izašla sam na lice mjesta, gdje smo u prisustvu vještaka odgovarajuće struke obavili uviđaj. Nakon dobijenih potrebnih vještačenja imat ćemo više činjenica o ovom događaju - rekla je ona.

Tužiteljka Gačević naredila je više vještačenja.

Ona je kazala da ne može govoriti o detaljima, kako ne bi ugrozila istragu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.