5.5.2023. 13:21
0
Novi detalji masakra u Mladenovcu: Uroš prije zločina rekao "lezite sve ću da vas pobijem". Dječaci mu rekli: "Hajde kod nas na pivo". Nakon toga je izvadio kalašnjikov
Novi masakr koji se desio u Mladenovcu šokirao je cijeli region. Sinoć oko ponoći je ubijeno osam ljudi, a ranjeno 14.

"Ubijao je pse po selu, mi smo to prijavljivali, ali je on nastavljao da to radi", kažu za Telegraf.rs mještani sela kod Mladenovca u kojem je živio 21-godišnji Uroš Blažić, počinilac strašnog masakra. 

Komšije, kako saznaje isti medij, ne pričaju s porodicom pomenutog, jer je iživljavanje nad životinjama za njih bilo nešto preko čega nisu želeli da pređu. On je, kako pričaju komšije, ubijao njihove kućne ljubimce.

Kako saznaje isti medij, on je hapšen zbog krađe, potom zbog oružja, ali i zbog toga što je ošamario policajca.

On nikada nije osuđivan.

Uroš Blažić ima 21 godinu, srbijanska javnost je za njega čula u noći između četvrtka i petka kada je nakon svađe u dvorištu škole otišao kući po oružje, vratio se i osuo paljbu iz oružja po ljudima koji su tu bili.

Potom je sjeo u automobil i pucao iz pokreta. Postoje indicije da je imao saučesnika, ali to još zvanična istraga nije potvrdila.

Uroš se poslije pucnjave dao u bijeg.

Osam sati je trajala potjera za njim, sela oko Mladenovca bila su blokirana, da bi bio uhapšen oko 8 sati u petak ujutru u selu Vinjište kod Kragujevca, gdje žive njegovi rođaci.

Policija ispituje da li je rodbina znala za masakr i ukoliko jeste, biće privedeni.

U toku bijega, on je upao kod taksiste u vozili i maltene ga oteo. Taj hrabri taksista je prijavio policiji da je vidio ubicu. Njega je predsjednik Srbije danas na vanrednoj konferenciji za medije okarakterisao kao heroja Srbije, budući da"postoje oni koji su znali gdje je osumnjičeni za ubistvo, ali nisu javili".

Kad su ga hapsili i pitali zašto je ubio ljude, govorio je "omalovažavanje", omalovažavanje".

Na njegovim društvenim mrežama vide se snimci i fotografije na kojima podržava Kristijana Golubovića, idoli su mu bivši kriminalci, a i na sve to - drugar mu je bivši jednog rijalitija. 

Uhapšen je u majici koja veliča Hitlera i naciste.

Novi detalji

Dječak je kako kažu mještani juče imao čas vjeronauke i bio je vidno raspoložen, a jedan od mještana opisao je strašnu scenu koja se dogodila.

"Lezite sve ću da vas pobijem", rekao je prije krvavog pira Uroš B. navodno ispred spomenika u Malom Orašju gdje je preko 20 djece slavilo đurđevdanski uranak.

U dvorištu crkve Sv. apostola vartolomeja u selu Malo Orašje sutra će u 14 sati biti opelo i sva djeca koja su ubijena iz mesta biće zajedno sahranjena.

"Svaki sveštenik će krenuti iz po jedne kuće i svi će se okupiti ovdje u dvorištu kako bi poslali posljednji put deci pred kojima je tek bio život", kaže za Kurir mještanin. 

Jedan od njih je naveo da pojedine porodice čija su djeca ubijena slave sutra Đurđevdan i da su se spremali za slavu.

"Jadna im slava sad kad su ostali bez djece. Kakva jeza od svega ovog nas obuzdala", kaže sagovornik i dodaje :

"Kada je rekao 'sve ću da vas pobijem' dječaci su se našalili i rekli mu : 'Hajde kod nas na pivo da se družimo' ali je on tad parkirao kola izvadio kalašnjikov i počeo da rešeta."

Detalj na majici

Prilikom hapšenja Uroša Blažića, jedan detalj je posebno zapao za oko.

"Generacija 88 na turneji",  piše na majici masovnog ubice.

Kako je predsjednik Vučić rekao na vanrednom obraćanju naciji, pozdrav generaciji 88 je Hitlerov pozdrav.

Dvije osmice među pobornicima nacizma predstavljaju dva slova H, odnosno skraćenicu fašističkog pozdrava "Heil Hitler" ili "Živio Hitler".

Takođe, na plavoj majici su vidljivi bijelom bojom iscrtani obrisi nekih zemalja Zapadne Evrope - u pitanju su Španija, Njemačka i Italija, država kojima su vladali fašistički režimi.

Srbija: Uhapšen Uroš Blažić, ubojica iz Mladenovca - GP Maljevac

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.