5.7.2023. 15:19
0
Ocu osumnjičenog za masovno ubistvo u Mladenovcu produžen pritvor
FOTO: N1
Ocu U. B. (20), okrivljenog za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, na zahtjev Tužilaštva produžen je pritvor za još mjesec dana.

Odlukom Više suda u Smederevu, R. B. (54) iz Mladenovca je po drugi put produžen pritvor zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prenosi N1.

On je uhapšen pet dana nakon masakra u kome je ubijeno devetoro mladih i 12 ranjeno, za šta je okrivljen njegov sin.

Prilikom pretresa objekata u kojima je živio i koje je koristio osumnjičeni R. B. nađeni su revolver kalibra 44, jedan pištolj kalibra 7,65, nekoliko stotina metaka različitog kalibra, 850 grama baruta, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje.

Tokom istrage utvrđuje se porijeklo ovog, ali i oružja kojim je izvršen zločin.

Podsjećamo da je U. B. u selima u okolini Mladenovca i Smedereva počinio masovno ubistvo, samo dan nakon masovnog ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.