5.5.2023. 21:22
0
Poznati glumac udario na predsjednika Srbije: "Vučiću ti si kriv za sve ovo, stidi se"
Glumac Ammar Mešić, zvijezda serije “Igra sudbine”, obratio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću putem svog Instagram profila.

Glumac je napisao da je upravo Vučić kriv za smrt devet osoba, od kojih osmero djece, u Osnovnoj školi na Vračaru u Beogradu.

Mešić je naveo da se dugo sudržavao od kritike vlasti i samog predsjednika, ali da je stigao „posljednji čas“.

„Nepoštovani, ne mogu reći čak ni gospodine… Nepoštovani Aleksandre Vučiću, davnih dana sam prestao da javno komentarišem tvoj rad, rad tvoje Vlade i generalno politiku u našoj zemlji.

Nikada te nisam podržavao i uvijek sam se stidio svega što radiš i načinom na koji se obraćaš nama građanima“, započeo je Mešić u svom direktnom pismu predsjedniku Srbije.



„Za mene, jedini krivac zbog svega što se desilo našoj Srbiji jesi ti i tvoja Vlada. Sramite se. Ti, svi ministri i svoji tvoji novinari koji su doveli Srbiju u ovakvo stanje“, dodao je on.

„Draga djeco, koja nas gledate na televiziji (iako Vučić kaže da ne gledate televiziju, pa se onda pitam kako nas prepoznajete na ulici?), obećavam vam da ću se u narednom periodu truditi i pomagati koliko god je u mojoj moći da se vaš glas čuje i da ukažem na probleme današnjice. Iskreno saučešće porodicama“, zaključio je Mešić u svom obraćanju.

U pucnjavi koja se dogodila 3. maja ujutro, oko osam sati, u Osnovnoj školi na Vračaru ubijeno je devet osoba.

Među žrtvama su djeca, kao i čuvar škole. Šestero djece i jedan nastavnik su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Zbog pucnjave uhapšen je Kosta K. (13), učenik škole, kao i njegov otac.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.