5.7.2023. 19:23
0
Kurti odbio da razgovara s Ramom van okvira dvije vlade
Premijer Kosova Albin Kurti rekao je u srijedu da se nec´e sastati s premijerom Albanije Edijem Ramom tijekom njegovog boravka na Kosovu na sastanku koji nije dio sastanka dvije vlade.

Kurti je, na konferenciji održanoj poslije sjednice Vlade, istaknuo da smatra da je Rama neopravdano otkazao sastanak dvije vlade i da s njim može da se sastane samo u okviru takvog sastanka.

"Spreman sam da se sastanem s premijerom Edijem Ramom u okviru sastanka dvije vlade, ne bez ovog sastanka", rekao je Kurti.

Prema njegovim riječima, za odnose Kosova i Albanije nisu važni susreti njega i Rame.

Ranije je najavljeno je da će Rama u četvrtak boraviti u Prištini u okviru balkanske turneje u pripremi za naredni Samit u okviru Berlinskog procesa koji će se održati u listopadu u Tirani.

Kurti je rekao da je zamolio Ramu da, pošto boravi u Prištini, održe i sastanak dvije vlade, prenose mediji u regiji.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.