12.7.2023. 18:58
1
Platio u Hrvatskoj sladoled 10 eura lažnom novčanicom od 200 eura: Na njoj se nalazio natpis souvenir
Prije nekoliko dana crikvenička policija je zaprimila dojavu oštećene osobe u čijoj je trgovini zaprimljena neispravna novčanica od 200 eura.

Naime, navedena novčanica zaprimljena je u trgovini u Hrvatskoj koja posluje u sklopu jednog od kampova na crikveničko-vinodolskom području prilikom kupnje dva sladoleda. Naknadnim pregledom novčanice je utvrđeno da novčanica nije valjana te da se na njoj nalazi natpis souvenir.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je strani državljanin u opticaj stavio navedenu novčanicu u namjeri da je upotrijebi kao pravu te na taj način oštećenom počinio materijalnu štetu u iznosu od oko 190 eura. Tijekom kriminalističkog istraživanja navedeni novac je oduzet i vraćen oštećenom.

Protiv počinitelja se podnosi odgovarajuća prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijevare i krivotvorenja novca.

Policija poziva građane da bez obzira na gužve dobro pripaze kakve novčanice primaju te provjere imaju li potrebna zaštitna obilježja koja olakšavaju provjeru njihove ispravnosti, odnosno da se ne radi o krivotvorini, filmskom novcu i slično, navodi PU Primorsko goranska.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.