30.10.2023. 11:02
0
Šok u susjedstvu: Nakon jednog telefonskog poziva, sa računa joj nestalo 90.000 KM!
Osječko-baranjska policija traga za prevarantom koji je 69-godišnjakinju, obećavajući joj zaradu na trgovanju kritpovalutama, oštetio za više od 46 hiljada eura (oko 90.000 KM), izvijestila je u subotu policija.

Prevarant u petak je telefonom kontaktirao 69-godišnjakinju i obavijestio da je zaradila u trgovanju s kriptovalutama.

Kada je, zbog isplate zarade, 69-godišnjakinja nepoznatoj osobi proslijedila svoje podatke i podatke s bankovne kartice, s računa joj je u nekoliko transakcija ukupno skinuto više od 46.500 eura.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem te poziva građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, prenosi Poslovni.hr.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.