16.9.2023. 9:34
0
Eksplozija u fabrici u Beogradu: Eksplodirala mašina za proizvodnju raketnog goriva
U ranim jutarnjim satima danas, kompleks firme "EDePro" u Leštanima u Srbiji bio je poprište eksplozije na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva. Iako je incident izazvao zabrinutost, prve informacije navode da nema povrijeđenih niti žrtava, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Sve hitne službe su odmah reagovale i stigle na teren kako bi pružile potrebnu pomoć i osigurale situaciju. Kako bi spriječila eventualne rizike, policija je preventivno zatvorila sve prilaze fabrici, uključujući isključenje sa autoputa Bubanj potok u smjeru ka Leštanima i od Leštana ka Bubanj potoku, prema saopćenju MUP-a.

Vrijedno je napomenuti da se ovaj incident dogodio u fabrici "Edepro", koja je već bila poprište tragedije prije samo dvije godine, kada je došlo do eksplozije u kojoj su poginula tri radnika fabrike, dok je 16 osoba povređeno.

Fabrika "Edepro" specijalizirana je za proizvodnju raketa za protivgradnu odbranu, a 2021. godine eksplozija se dogodila u magacinu površine od 240 metara kvadratnih, gdje je bilo uskladišteno 500 raketa, svaka sa po 30 kilograma raketnog goriva.

Podsjetimo, u toj tragičnoj eksploziji prije dvije godine, na licu mjesta su izgubila život dva radnika, M.J. i M.S. Kasnije je jedan od povrijeđenih radnika preminuo u bolnici, što je duboko potreslo zajednicu i podstaklo ozbiljne bezbjednosne razgovore u vezi sa ovim tipom industrijskih incidenta.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.