11.10.2023. 11:03
0
Četiri medvjeda upala na imanje i napravila pokolj ovaca
FOTO: Ilustracija
Prava drama odigrala se u pljevaljskom selu Prošće kad je na imanje mještanina Rade Fundupa upalo čak četiri medveda koji su zaklali deset ovaca.

Sam domaćin je jedva izbjegao napad divljih zvjeri dok je pokušavao da odbrani svoje stado.

"Uspeo sam da pobegnem iznad kuće i telefonom pozovem komšiju iz obližnjeg sela, posle smo nekako uz svetlost automobila uspeli da oteramo medvede i spasimo ono što je ostalo od stada", rekao je Rade u telefonskom razgovoru za crnogorske medije.

Postoji mogućnost da je na njegovo imanje upala mečka sa tri već odrasla mečeta, jer majka vodi maldunčad sa sobom prve tri godine. Područje u kojemm živi Rade skoro je potpuno pusto, stoga su se medvjedi poprilično odomaćili.

Ovaj vrijedni domaćin živi od svog teškog i poštenog rada baveći se stočarstvom, a krupne zvjeri zaklavši deset ovaca pričinile su mu ogromnu materijalnu štetu, prenosi Telegraf.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.