24.10.2023. 14:00
0
Filip Zavadlav dobio 40 godina zatvora za trostruko ubistvo u Splitu!
Županijski sud u Splitu objavio je presudu u ponovljenom suđenju za trostruko teško ubistvo na Šperunu protiv optuženog Filipa Zavadlava (27). Zavadlav je proglašen krivim za trostruko ubistvo u Splitu, dobio je 40 godina zatvora.

Zavadlavu se sudi zbog ubistva Jurice Torlaka (37), Marina Bobana (25) i Marina Ožića Paića (25) koje se dogodilo u januaru 2020. godine. Tada je pucao na Torlaka i Bobana koji su se nalazili na motoru, a potom i na Ožića Paića, objavio je Jutarnji.

U prvom suđenju, koje se odvijalo početkom 2021. vijeće Županijskog suda u Splitu je Zavadlava osudilo za obično ubistvo na zatvorsku kaznu od 40 godina, no po žalbi je Visoki kazneni sud tu presudu ukinuo potvrdivši samo dio koji se odnosi na nabavku automatske puške i pucanje po Varošu.

Za nabavku puške i pucanje Zavadlav je osuđen na dvije i po godine, a na drugo, ponovljeno suđenje je vraćen dio koji se odnosi na trostruko ubistvo te s naznakom da se treba utvrditi motiv i je li postojala bezobzirna osveta.

Tužilac je smatrao da je Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića smaknuo iz bezobzirne osvete prema osobama iz narkomanskog miljea koje su terorizirale njega i brata. Iz kalašnjikova je u svega par minuta u centru Splita 11. januara ispalio 36 metaka.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.