4.11.2023. 9:01
0
Oglasio se Vučić povodom Vulinove ostavke: "Nije kraj života"
Predsjednik Srbije Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom ostavke direktora Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina da on nikada nije bio ničiji agent, pa tako ni Rusije, već je radio samo za svoju zemlju.

"Tačno je da su postojali pritisci od kada je imenovan na tu dužnost. Od prvog dana su postojali i bilo je nedvosmisleno. Vulin ozbiljno zna kako se to kreće i kakve su poslejdice bile ili kakve mogu da budu", naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da ne može da komentariše neke stvari jer je obavezan na čuvanje tajni.

"Ne bih da govorim ko je agent nekih zemalja, uglavnom zapadnih, a ko je samo potrčko Sjedinjenih Država. Vulin nikada nije bio ruski agent, a da li je uvijek volio Rusiju više od SAD, Engleza, nema sumnje i on se time ponosi. Da je radio za nekog drugog to su laži", rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio Vulinu na doprinosu koji je dao na očuvanju bezbjednosti, da zemlja bude samostalna i nezavisna, što je jedan od postulata politike koju vode svi koji su na vlasti.

"Radujem se saradnji sa njim u budućnosti. Nije kraj života, a uvjeren sam ni kraj zajedničkih uspjeha", rekao je Vučić za TV Pink.

Podsjetimo, direktor BIA Aleksandar Vulin podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, navodeći da neće da dozvoli da bude povod za ucjene i pritiske jer SAD i EU "traže njegovu glavu" kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji.

"Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucjene i pritiske na Srbiju i srpski svijet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA", naveo je Vulin.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.