4.11.2023. 9:20
0
Escobar: Vulin je bio destabilizujuća figura u regionu već duže vrijeme
FOTO: n1
Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan i zamjenik pomoćnika državnog sekretara, Gabrijel Escobar komentirao je smjenu Aleksandra Vulina te je rekao kako Amerika ne odlučuje o rješenjima u ime Vlade Srbije.

Kada je riječ o Vulinu, Escobar je rekao kako je poznato mišljenje SAD-a o ovom zvaničniku.

“Naša pozicija o gospodinu Vulinu je veoma jasna, on je bio veoma destabilizujuća figura u regionu već duže vrijeme i znate da su naše sankcije bile zasnovane na tome”, rekao je on u intervjuu za makedonski servis Glasa Amerike.

Sličan odgovor stigao je ranije iz ambasade SAD-a u Beogradu.

“Naš stav o Vulinu je dobro poznat. On ostaje pod američkim sankcijama. Radujemo se nastavku produbljivanja partnerstva sa Srbijom na putu njene pune integracije u Evropu i euroatlantsku zajednicu”, navodi se u pisanom odgovoru glasnogovornika ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Podsjetimo, Vulin je u izjavio saopćio i razloge zašto podnosi ostavku.

"Od nas se traži da priznamo Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvođenjem sankcija Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena država i nacija. Ukoliko bi na to pristali, sljedeći zahtjev bio bi protjerivanje kineskih investicija, bezuvjetna tehnološka i ekonomska ovisnost o Zapadu, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvaćanje zapadnih vrijednosti u kojima nema mjesta za tradicionalnu obitelj i naciju, a u konačnici ni za socijalnu pravdu”, napisao je Vulin.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.