17.11.2023. 14:34
0
HOS-ovci stigli u Vukovar: "U Kninu su nas zaustavili, ovdje neće"
FOTO: 24sata
Pukovnik Marko Skejo je zajedno s 9. bojnom HOS-a stigao u Vukovar uoči sutrašnje Kolone sjećanja. Na okupljanju HOS-ovaca prije Dana sjećanja ž. 24sata je razgovarao sa Skejom koji kaže da nakon što u Kninu nisu smjeli učestvovati na obilježavanju Oluje sada “puni municije” idu dalje.

- Nažalost u Knin nas nisu pustili zato što su mislili da će nas tog trenutka ugasiti, jesu nas ranili, ali ja volim ovako našim domaćim hrvatskim rječnikom reći, rane smo zalizali. Popuna municije i idemo dalje - rekao je Marko Skejo u Vukovaru.

- Došli smo ovdje u Vukovar pokloniti se najvećoj žrtvi u historiji Hrvata, gdje su četnici zločin napravili. Isto tako došli smo ovdje danas dati podršku Ćipi, našem saborcu Markušu. Isto tako Mariju koji je ovdje izgubio oca i dan danas se ne zna gdje su mu kosti - kaže Skejo.

Objašnjava da su došli u Vukovar dati podršku jer ne žele “da se ovakve laži i performansi prave ovdje na temeljima hrvatske države, a temelj hrvatske države je Vukovar”.

Komentirao je SDSS-ov pokušaj bacanja vijenca u Dunav u spomen svim civilnim žrtvama rata u Vukovaru. 

- Da oni bacaju vijenac, za koga bacaju? Bacanjem vijenca pljuju po hrvatskoj državi, obmanjuju hrvatski narod i mi nećemo to dozvoliti i zato smo ovdje da damo podršku - rekao je Skejo.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe najavio je da će 17. novembra formirati živi lanac kako bi spriječio Pupovca i izaslanstvo SDSS-a da bacanjem vijenca u Dunav odaju počast žrtvama u Vukovaru. Skejo kaže da će sutra sigurno sudjelovati u Koloni sjećanja. 

- Pola Dalmacije će tu biti, ako Bog da - dodao je.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.