27.12.2023. 21:19
0
U Beogradu završen deseti protest koalicije “Srbija protiv nasilja“: Poziv građanima na demonstracije u subotu
Ispred zgrade Republičke izborne komisije Srbije (RIK) u Beogradu završen je deseti po redu protest koalicije “Srbija protiv nasilja“, javlja Anadolija.

Marinika Tepić, potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) i jedna od ključnih figura opozicije u Srbiji, i još nekoliko funkcionera koalicije i dalje štrajkuju glađu te od državnih organa zahtijevaju poništavanje izbornih rezultata na svim nivoima.

Jučerašnji protest završen je ispred Palate pravde gdje su lideri koalicije “Srbija protiv nasilja“ tražili puštanje svih uhapšenih koji su privedeni ispred Starog dvora na protestima u nedjelju.

U međuvremenu je objavljeno da su opozicioni zastupnici Janko Veselinović i Danijela Grujić otišli u bolnicu, a njih dvoje štrajkuju kraće od Tepićeve.

Željko Veselinović je bio primoran da prekine štrajk glađu u zgradi Republičke izborne komisije zbog zdravstvenih problema.

Miloš Parandilović iz stranke Novo lice Srbije kazao je da 30 godinama vode borbu protiv raznoraznih diktatora, dodajući da su posljednji izbori pokradeni i na republičkom i na beogradskom nivou.

- Ako ovu borbu izgubimo nećemo imati za šta više da se borimo. Ovo je borba za goli život - kazao je ovaj narodni poslanik.

Radomir Lazović iz koalicije “Srbija protiv nasilja“ poručio da je građani samo žele da nema nepravde u Srbiji te je pozvao građane da se odazovu na poziv iz "ProGlasa" i da se okupe u subotu. 30. decembra kod Terazijske česme.

Povod okupljanjima su tvrdnje opozicije o izbornim neregularnostima vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na izborima 17. decembra, što ta stranka i predstavnici državnog vrha demantiraju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.