6.4.2024. 14:30
0
Detalji iskaza ubice: Dejan Dragijević davio golim rukama 2-godišnju Danku Ilić dok nije prestala da diše. Nakon toga su ubacili njeno tijelo u gepek
Oko jedan sat poslije ponoći završeno je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušanje dvojice ubica male Danke Ilić Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50). Obojici je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana i oni su prebačeni u Okružni zatvor u Zaječaru.

- Srđan Janković branio se ćutanjem. Za razliku od njega, drugoosumnjičeni Dejan Dragijević je gotovo dva sata pričao do detalja šta se sve dogodilo. On je kazao da je nakon udarca kolima malena Danka pala, a da je on sa sjedišta suvozača istrčao, prišao nejakoj djevojčici i u momentu počeo da je davi golim rukama. 

Stiskao joj je svom silinom vrat i ona je vrlo brzo, po njegovoj procjeni, prestala da diše. Nakon toga ubacili su njeno tijelo u gepek, a zatim odvezli i bacili na deponiju – saznaje „Kurir“ nezvanično iz tužilaštva.

- Ono što je potpuno nejasno jeste zbog čega obojica kriju gdje je tijelo. Očigledno je da su kasnije tijelo premještali, a zbog čega im je najbitnije da se tijelo ne pronađe, ostaje nejasno jer teškog ubistva već ima, gore po njih od toga ne može - kažu nadležni.

Policija uveliko traga za tijelom malene Danke i neće odustati dok ga ne pronađe.

Podsjetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević su kolege iz JKP Vodovod i oni su 26. marta djevojčicu udarili službenim vozilom, a potom istim njeno tijelo odvezli na deponiju gdje su ga prvobitno bacili. Potraga traje od prekjuče, a ispituje se i pretražuje da li je ono prebačeno sa tog mjesta.

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić saslušani su sinoć u tužilaštvu, a tom pirilikom jedan od osumnjičenih je priznao zločin, dok se drugi branio ćutanjem.

- Osumnjičena lica su saslušana u tužilaštvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, dok se J.S. branio ćutanjem - navodi se iz Tužilaštva.

Na prijedlog tužilaštva, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.