21.4.2024. 20:25
0
Zatvorena birališta na Kosovu: Rekordno mala izlaznost
Glasačka mjesta na današnjem referendumu na kojem se odlučivalo o smjeni albanskih gradonačelnika u sve četiri opštine na sjeveru Kosova zatvorena su tačno u 19 sati, a na glasanju je zabilježena izuzetno niska izlaznost.

Svih 23 biračkih mjesta na referendumu za smjenu gradonačelnika u opštimama Sjeverna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan zatvorena su na vrijeme, javlja izvještač Tanjuga.

Ono što je obilježilo današnji referendum je izuzetno niska izlaznost, prisustvo velikog broja pripadnika kosovske policije i instaliranje kamera koje su pratile čitav proces glasanja, kao i bojkot Srba koji su poslušali apele političkih predstavnika sa Kosova da ne učestvuju u današnjem glasanju.

Priština je danas u četiri opštine na sjeveru zemlje organizovala referendum o smjeni gradonačelnika Albanaca, izabranih na izborima u aprilu prošle godine glasovima oko tri odsto birača, a srpske stranke na Kosovu pozvale su na bojkot.

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je da je do 15 sati na referendumu o smjeni gradonačelnika u četiri opštine na sjeveru Kosova glasalo ukupno 203 građana od 46.566 koliko ih je upisano u birački spisak.

Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasala su 64 birača, u Zubinom Potoku 17, u Leposaviću 122, dok u Zvečanu niko nije glasao.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.