22.7.2024. 16:25
0
Potvrđeno iz bolnice: Četvero ranjenih ima prostrijelne rane prsa i povrede glave, dvoje hitno operisano
Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš naveo je pred bolnicom u Pakracu, gdje je zbrinuto šestero ranjenih iz pucnjave u Daruvaru, saučešće porodicama preminulih, istaknuvši da će preživjelima iz Doma za starije i nemoćne osobe biti pružena psihološku pomoć.

Beroš je pohvalio rad svih službi koje su učestvovale u zbrinjavanju žrtava i napomenuo da je informisan o stanju svih povrijeđenih još od samog početka zbivanja.

- U kontaktu sam s direktor Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, kolegicom Majom Grbom Bujević, i trijažiramo tok zbrinjavanja povrijeđenih. Nažalost, jedna osoba je preminula u bolnici u Virovitici. U kontaktu smo i s direktorima kliničkih bolničkih centara, ako dođe do pogoršanja i komplikacija stanja da se pacijenti transportiraju hitnom helikopterskom medicinskom službom na zbrinjavanje - rekao je.

Zadovoljan je, kaže, što je hitna kirurška služba u Pakracu napravila jako dobar posao, uključujući dvije operacije kojima je stabilizirano stanje, koje se prati i dalje.

- U slučaju daljih komplikacija će se poduzeti adekvatne mjere. Još jednom hvala svima koji su brzo reagirali i mogu još jednom izraziti žaljenje što se dogodio tragičan događaj - dodao je. Izvijestio je kako je u pakračku bolnicu stigla i psihijatrica iz Veteranskog centra u Lipiku da bi pružila psihološku pomoć preživjelima.

Branko Sudar, dežurni hirurg bolnice u Pakracu, kazao je kako je četvero pacijenata u bolnicu stiglo s prostrijelnim ranama prsa i povredama glave.

Dvoje pacijenata je operisano, stabilno su, a jedna je osoba imala lakše povrede te je otpuštena iz bolnice, saopćio je Sudar.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.