23.7.2024. 15:00
0
Burno u Skupštini Crne Gore - Nikola Zirojević proučio Fatihu Bošnjačkoj stranci: "Mislim da je bošnjački narod shvatio"
Nikola Zirojević, zastupnik Socijaldemokrata Crne Gore, na sjednici Skupštine susjedne države, imao je impresivno izlaganje povodom najave Bošnjačke stranke da će ući u rekonsturiranu Vladu CG u kojoj će mjesto naći i pročetnički elementi.

"Nadam se da ćete imati senzibiliteta, znaju li kolegice i kolege šta je ovo.

Ovo je Cvijet Srebrenice, kolege iz Bošnjačke stranke ne nosite ga više slobodno, jer ulazak u koaliciju s negatorima genocida vrijeđa svaku žrtvu Srebrenice", poručio je Zirojević.

Simbolika je, dodaje, da je ta odluka (najava ulaska Bošnjačke stranke u Vladu CG, op.a.) donešena na šestu godišnjicu smrti Hatidže Mehmedović, majke Srebrenice.

"Dobili su i ovaj resor za naftu i gas pa se tako nadam da će i apelujem na predsjednika Vlade da zamoli Darija Vraneša, predsjednika Opštine Pljevlja, da uvede Bošnjačku stranku u vlast na lokalnom nivou i da im tamo da poziciju direktora pljevaljskog metora, jednako postojećeg kao nafte i gasa u Crnoj Gori", ironično je nastavio Zirojević.

Kaže da to govori da je ovo samo grčevita borba za fotelje, a ne za bilo kakve principe i odbranu vrijednosti u Crnoj Gori.

"Ali kao što sam jučer kazao, bošnjački narod i Bošnjaci nisu jednako Bošnjačka stranka, pa ćemo tako i mi bošnjački narod braniti od ove bruke koja se priprema i koja će biti izglasana.

I završit ću u političkom smislu, naravno, Bošnjačkoj stranci nakon ovoga što su uradili, a to je izučiti jednu Fatihu", rekao je Zirojević, naglasivši da će bošnjački narod shvatiti njegovu poruku.

Zatim je započeo sa učenjem sure El Fatiha, uz povike "bravo, bravo..." pojedinih zastupnika.

(Erna H.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.