24.7.2024. 14:50
2
Aleksandra Vuković-Kuč svojim govorom podigla veliku prašinu: Tako mi Hrista i Allaha, Crnu Goru nećete udaviti
FOTO: Screenshot
Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Aleksandra Vuković-Kuč obratila se jučer na sjednici Skupštini Crne Gore i svojim govorom podigla veliku prašinu.

Govorila je o trenutnom ponašanju vlasti u Crnoj Gori.

"Crnogorski Bošnjaci nisu zaslužili da se danas bošnjačko ime pominje u kontekstu služenja Andriji Mandiću”, kazala je.

“Čujte me dobro, nisu imali u vidu ko su crnogorski Bošnjaci. To su oni koji su vaskrsnuli ispod zvjerske karme Pavla Đurišića. Oni su oni dok je građanske Crne Gore i nas, njenih branitelja, nikad više neće ući u voz iz kojeg se živ ne izlazi.

Crnogorski Bošnjaci su oni iz čijih je suza, zajedno sa našim, nikao cvijet Srebrenice. Oni su oni čije je veliko referendumsko DA poručilo NE velikosrpskoj ideologiji krvi i tla.

Crnogorski Bošnjaci su oni koji su sa Crnogorcima i njenim građanima bili jataci kada je bila muka kada se negiralo i potiralo sve crnogorsko i sve građansko. Crnogorski Bošnjak je napisao najvrijednije knjige o stradanju crnogorskog naroda.

Crnogorski Bošnjaci su oni koji nijesu zaslužili da danas bošnjačko ime pominjemo u kontekstu služenje Andriji Mandiću, četničkom vojvodi, slavitelju Draže Mihailovića i Pavla Đurišića, branitelju Ratka Mladića i Radovana Karadžića, negatoru genocida u BiH, kao jasnoj poruci svim Bošnjacima gdje god se oni nalazili.

Crnogorski Bošnjaci su za nas, građani Crne Gore, njena vrijednost i dar, za one kojima bošnjačka stranka ulazi u vlasti. Oni su Turci i bule, čije je kukanje za njih pjevanje, u rukama njihovih heroja za Bošnjake nož i žica, a za nas lastavica.

Ja danas branim bošnjački narod, građane Crne Gore, nas i sebe koja sam nametnula na sebe velikosrpske hajkače braneći od te pošasti koja ne prolazi od 1995. majke Srebrenice. I kada bi Bošnjačka stranka ušla u vlast sa onima koji njihovu vjeru nazivaju lažnom, ja bih i dalje branila one i ono što je Crnoj Gori vratilo dostojantstvo i pristojnost. Iz Crne Gore branila se i BiH i Kosovo, svaka od velikosrpskog nacionalizma ugrožena država. Sada je vrijeme da se brani Crna Gora od Vučićeve vlade i nacionalističkog čudovišta koje se nadvilo nad njom.

Ovo strašilo sa 35 pipaka, nacionalistička neman, ovo sve i svašta koja Crnu Goru vodi u ništa, ova melez vlada za očuvanje fotelje Milojka Spajića, kojeg zamišljam kako sjedi za stolom i zivka koga stigne da bude ministar u njegovoj vladi, žrtvujući ljude oko sebe posebno one koji su valjano radili svoj posao.

Ova, dakle, vlada jeste historijska jer se jedna takva birala i nakon podgoričke skupštine. Pomirila je podržavaoce koljača i njihove žrtve. Ova vlada je posijelo Andrije Mandiće, anticrnogorska omča oko vrata Crne Gore. Davite je danas. Mislite da ćete je udaviti? Nećete, tako mi Hrista i tako mi Allaha. Kunem vam se nad Biblijom i nad Kur'anom. Nećete, nećete, nećete! Ja kad se zakunem ne lažem nakon toga.

Meni je jedna svetinja, a to je Crna Gora. Odbranit ćemo je od ove pošasti. Nećete nas izolovati i nećete simulirati da smo sami”.

Crna Gora
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.