8.12.2015. 11:01
0
Moskva: Osobu koja je sinoć bacila torbu s eksplozivom snimila nadzorna kamera?
Četiri osobe su sinoć lakše povrijeđene kada su nepoznate osobe izbacile “torbu s eksplozivom” na autobuskoj stanici u središnjem dijelu Moskve.

“Četiri osobe su povrijeđene, tri su na hospitalizaciji”, objavila je ruska novinska agencija RIA Novosti.

Navedeno je da njihove povrede “nisu ozbiljne”.

Ovu eksploziju je izazvala “torba s eksplozivom ručne izrade” koju su izbacile nepoznate osobe iz automobila koji je prolazio pored stambene zgrade u blizini, rekao je sinoć glasnogovornik policije iz Moskve Andrej Galiakberov, a prenijela agencija TASS.

“Istraga za huliganstvo je otvorena”. Nekoliko policijskih, vatrogasnih, kao i ambulantnih vozila je upućeno na mjesto događaja malo nakon eksplozije, prema jednom novinaru.

“Bila sam na autobuskoj stanici i iznenada, čula se jaka eksplozija, nije se znalo odakle. Nešto me je udarilo u koljena. Bilo je strašno. U početku sam mislila da neko puca i trčala sam dalje od stanice”, ispričala je jedna od povrijeđenih osoba, 28-godišnja Ksenija na informativnom kanalu Life News.

Kanal je objavio i video koji je snimila nadzorna kamera u ulici Pokrovka, na kojem se vidi silueta nakon onoga što je izgledalo kao slaba eksplozija, a zatim kako osoba trči s tog područja. Video nije potvrđen. Osoba koja je bacila torbu s eksplozivom ručne izrade bi mogla biti na snimku nadzornih kamera, saopćio je u utorak anonimni policijski izvor agenicij Interfax, ne dajući više pojedinosti.

Nakon napada u kojima je poginulo 130 i povrijeđeno više od 350 osoba u Parizu 13. novembra, ruske snage reda su pojačale sigurnosni sistem u Moskvi.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.