22.3.2024. 21:45
0
Ukrajinci tvrde da nemaju ništa sa napadom u Moskvi: Ovo će im sada poslužiti za ubijanje civila!
Ukrajina nema apsolutno nikakve veze s pucnjavom u kojoj je danas u Moskvi, prema privremenom izvještaju, ubijeno najmanje 40 ljudi, a više od 100 je povrijeđeno, izjavio je savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak, opisujući napad kao "teroristički čin".

"Budimo jasni, Ukrajina nema apsolutno nikakve veze s ovim događajima", uvjeravao je na Telegramu Podoljak, čija se zemlja već dvije godine bori protiv ruske invazije, prenosi HINA.

"Nema ni najmanje sumnje da će događaji u Moskvi pridonijeti naglom povećanju vojne propagande, ubrzanoj militarizaciji, proširenoj mobilizaciji i, u konačnici, razmjera rata. Također će poslužiti i kao opravdanje očiglednih genocidnih napada na civilno stanovništvo Ukrajine", poručio je Podoljak.

I grupa Sloboda Rusije, koja okuplja ruske borce protiv Kremlja sa sjedištem u Ukrajini, negirala je bilo kakvu umiješanost u smrtonosni oružani napad na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve.

"Naglašavamo da se Legija ne bori protiv ruskih civila", rekla je grupa koja krivi "Putinov teroristički režim".

Manja grupa napadača, procjenjuje se da ih je bilo do pet, obučena u maskirne odore, napala je iz automatskog oružja ljude okupljene u koncertnoj dvorani u blizini Moskve ubivši pritom najmanje 40, te ranivši preko 100 ljudi. Bačene su i zapaljive bombe zbog čega je, prema prvim procjenama, trećina dvorane izgorjela, a krov je u potpunosti zahvaćen vatrom.

Za sada se ne zna ko su napadači, a rusko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da je riječ o terorističkom činu. U Moskvi su tokom vikenda otkazani svi masovni događaji i okupljanja.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.