13.3.2016. 15:12
0
Antiterorističke operacije u Afganistanu: Ubijena 24 terorista ISIS-a i 60 talibana
Najmanje 24 pripadnika terorističke organizacije ISIS ubijeno je u operacijama afganistanskih snaga sigurnosti u gradu Nangarharu, javlja Anadolu Agency (AA).

Afganistansko Ministarstvo odbrane je saopćilo da je u toku opsežna operacija protiv ISIS-a u mjestu Achin na istoku zemlje.

U saopćenju se navodi da je u napadima na ISIS-ova uporišta i kampove u tom dijelu Nangarhara ubijeno najmanje 24 terorista i da je zaplijenjena veća količina oružja i eksploziva.

Uporedo s tim, afganistanske snage širom zemlje vode i niz antiterorističkih operacija protiv talibanskog pokreta, a u tim operacijama je ubijeno najmanje 60 talibana.

I početkom februara je afganistanska vojska izvela slične napade na kampove ISIS-a u Nangarharu i tom prilikom ubila 42 terorista.

Afganistan je već decenijama poprište duboke sigurnosne krize zbog djelovanja radikalnog talibanskog pokreta, a dodatni problem tamošnjim snagama sigurnosti predstavlja i jačanje terorističke organizacije ISIS u proteklih nekoliko mjeseci.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.