19.3.2016. 11:55
0
Pronađena crna kutija iz aviona kompanije FlyDubai
Ruski istražioci koji rade uviđaj nakon avionske nesreće u Rostovu, u kojoj su poginule 62 osobe, pronašli su crnu kutiju, javlja Anadolu Agency (AA).

Boeing 737-800 kompanije FlyDubai je prevozio 55 putnika, od kojih su većina Rusi, i sedam članova posade različitih nacionalnosti, kada je pao u ruskom gradu Rostovu, dok je pokušavao sletjeti uz jak vjetar. Rusko ministarstvo za vanredne situacije je saopćilo da niko nije preživio. U avionu su bila i četiri djeteta.

Glasnogovornik istražnog tima Vladimir Markin je rekao da su istražioci pronašli crnu kutiju s razgovorom iz kokpita, a nastavljaju tragati za drugom kutijom koja je zabilježila parametre leta. 

Uzroci nesreće još uvijek nisu poznati, mada zvaničnici pretpostavljaju da je avion oboren zbog snažnog vjetra.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.