19.4.2016. 15:15
0
Teroristički napad u Kabulu: Poginulo 28 osoba, hospitalizirano 182 ranjenih
„Nakon napada je došlo do razmjene vatre između organizatora napada i afganistanskih snaga sigurnosti i svi teroristi su ubijeni“, izjavio je šef policije Rahimi, ali nije otkrio koliko terorista je ubijeno.

Šef policije u glavnom afganistanskom gradu Kabulu Abdurahman Rahimi saopćio je da je u jutrošnjem terorističkom napadu u centru tog grada poginulo najmanje 28 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Bombaš samoubica jutros rano aktivirao je eksploziv u automobilu u neposrednoj blizini sjedišta Ministarstva odbrane i Obavještajne agencije Afganistana u Kabulu.

Ističući da među poginulima ima nekoliko žena i djece, Rahimi je kazao da su u bolnicama trenutno hospitalizirane ukuno 182 ranjene osobe, dok je nekoliko desetina laše povrijeđenih pušteno kući nakon ukazane ljekarske pomoći.

„Nakon napada je došlo do razmjene vatre između organizatora napada i afganistanskih snaga sigurnosti i svi teroristi su ubijeni“, izjavio je Rahimi, ali nije otkrio koliko terorista je ubijeno.

Afganistanski predsjednik Ashraf Ghani ranije je najoštrije osudio napad.

„Meta napada su bile afganistanske snage sigurnosti. Najoštrije osuđujem teroristički napad u kojem je jutros u kvartu Puli Mahmud Han ubijen i ranjen veliki broj ljudi“, navodi se u pisanom saopćenju predsjednika Ghanija.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad. Prošle sedmice je talibanski pokret najavio da će pokrenuti val „proljetnih napada“.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.