10.6.2016. 20:14
0
Kriza u odnosima SAD-Rusija, uoči samita NATO-a?
Ruski ministarstva vanjskih poslova, rekao je da će Moskva odgovoriti na uplovljavanje broda Sjedinjenih Američkih Država u Crno more, rekavši da ovo i druga raspoređivanja vojnih potencijala su dizajnirani da pojačaju tenzije uoči samita NATO-a, objavila je novinska agencija RIA.

Ruski državni mediji izvještavaju da je USS Porter, a Sjedinjenih Američkih Država američki pomorski razarač USS Porter, ušao u Crno more prije nekoliko dana na rutinski raspored, što je potez koji nije naišao na odobravanje u Moskvi, jer je ovaj brod nedavno opremljen sa novim raketnim sistemom.

Zvaničnik mornarice Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je novinarima u srijedu da će američke vojne snage imati dva nosača aviona na Mediteranu ovog mjeseca uoči samita NATO-a u Varšavi, koji je planiran u julu mjesecu. Dalje se navodi da zvanični Washington teži uravnoteženju ruskih vojnih aktivnosti.

"Naravno, to nije naišlo na naše odobrenje i nesumnjivo će dovesti do mjera odgovora" naveo je Andrei Kelin, visoki zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

On je takođe rekao da je raspoređivanje američkih  nosača aviona na Mediteranu  demonstracija sile koja po njegovom mišljenju, produbljuje krizu u odnosima između Moskve i Vašingtona uzrokovane zbog vojnih aktivnosti Rusije u Ukrajini i Siriji.


Anesa Agović



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.