12.6.2016. 21:00
0
Pucnjava u klubu u Orlandu, u kojoj je ubijeno 50 ljudi, najgori napad još od 11. septembra 2001. godine
U pucnjavi u jednom gej klubu u Orlandu (SAD) ubijeno je 50 osoba, potvrdio je gradonačelnik Orlanda javlja abcnews.go.com, prenosi Patria.

Povrijeđeno je više od 50 osoba, i ovo je najveća masovna pucnjava u historiji SAD-a u kojoj je ovoliki broj mrtvih od napada na New York 11. septembra 2001. godine.

Napadač je ubijen u toku policijske akcije. Policijski izvori potvrdili su da je napadač bio pripremljen i dobro organizovan. Napadač je ušao u klub u 2 sata iza ponoći i držao taoce oko tri sata kada je policija odlučila krenuti u akciju spašavanja talaca.

Kako se saznaje, napadač nije imao kriminalnu prošlost niti dosije, ali je imao dvije dozvole za držanje oružja. 

Policija je saopćila i da ispituje da li je napadač, koji je ubijen i identificiran kao Omar Mareen s Floride, djelovao sam. FBI je saopćio da je moguće da je napadač imao sklonosti ka islamističkom ekstremizmu. On je po porijeklu Afganistanac.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.