9.7.2016. 16:00
0
Irak: Iračka vojska od ISIS-a oslobodila vojni aerodrom Qayyarah
Predsjednik komisije za sigurnost i odbranu u Ninawi, u Iraku, Muhammed Ibrahim iračka vojska je uspjela uspostaviti kontrolu na aerodromu što će u budućnosti pomoći pripadnicima sigurnosnih snaga u akcijama oslobađanja Mosula.

Iračka vojska je od terorističke organizacije ISIS oslobodila vojni aerodrom Qayyarah, na jugu provincije Mosul, u Iraku, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je kazao predsjednik komisije za sigurnost i odbranu u Ninawi, u Iraku, Muhammed Ibrahim, iračka vojska je jutros s različitih strana napala mjesto Qayyarah, koje je od centra Mosula udaljeno 60 kilometara.

Ibrahim je istakao kako je oslobođen vojni aerodrom koji je od strateške važnosti.

On je dodao kako je oslobođeno značajno područje i da će od sada helikopteri koji će učestvovati u akciji oslobađanja Mosula, slijetati na ovaj aerodrom, što će biti od velikog značaja biti za pripadnike sigurnosnih snaga Iraka. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.