22.7.2016. 9:01
0
Kerry: Američka administracija ostaje predana NATO-u
Administracija predsjednika Baracka Obame, kao što je to bila i svaka američka administracija od 1949., ostaje predana NATO vojnom savezu i sigurnosnim obavezama prema tom sporazumu, rekao je u četvrtak američki državni sekretar John Kerry.

"Ova administracija, kao i svaka pojedina administracija republikanska ili demokratska od 1949., ostaje u potpunosti predana NATO-u i našim sigurnosnim obavezama prema članu 5", rekao je Kerry na konferenciji za novinare.

On je komentirao riječi republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa koji je rekao The New York Timesu, da bi ako bude izabran mogao odbaciti garanciju NATO-a da će svaki član, uključujući Sjedinjene Države, braniti druge ukoliko budu napadnuti, prenosi Hina. 


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.