16.8.2016. 12:51
0
Evropska agencija predlaže strože preglede za pilote
Evropska agencija za vazduhoplovnu sigurnost predlaže strože medicinske preglede za pilote, uključujući i detaljniju procjenu mentalnog zdravlja, kao odgovor na prošlogodišnju nesreću aviona Germanwingsa, javlja Anadolu Agency (AA).

Pilot Andreas Lubitz je u martu 2015. godine zaključao kapetana izvan kabine, a potom zabio avion u planine. Svih 150 ljudi na letu su poginuli.

Lubitz je ranije patio od depresije, ali vlasti i njegova aviokompanija smatrali su ga sposobnim za letenje. Nisu znali da su se njegovi problemi sa mentalnim zdravljem vratili.

Vazduhoplovna agencija u utorak je preporučila jačanje početnih i naknadnih medicinskih pregleda za pilote, uključujući i provjeru konzumiraju li drogu ili alkohol, opširnu procjenu mentalnog zdravlja, kao i poboljšanje praćenja medicinske istorije psihijatrijskih slučajeva.

Preporuke će biti proslijeđen Evropskoj komisiji, koja će do kraja godine izraditi prijedlog pravila. 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.