24.9.2016. 22:15
0
Egipat: Sedam osoba osuđeno na smrtnu kaznu zbog ubistva policajca
Egipatski sud u subotu je osudio sedam osoba na smrtnu kaznu zbog navodne veze s ubistvom visokog policijskog službenika 2013. godine, navodi izvor sa suda za Anadolu Agency (AA).

Sud je, također, osudio pet osoba na po deset godina zatvora, dok je jednu oslobodio optužbi u istom predmetu, kazao je izvor koji je želio da ostane anoniman.

Osuđeni su bili optuženi za ubistvo visokog policijskog službenika tokom racije u Kerdasu, zapadno od Kaira, nedjelju dana nakon vojnog udara protiv izabranog predsjednika Mohameda Morsija.

Subotnja presuda i dalje je predmet žalbe.

"Žalićemo se pred kasacionim sudom, najvišem apelacionim sudom u Egiptu. Ukoliko žalba bude odbijena smrtna kazna će biti provedena protiv sedam osuđenih", rekao je advokat odbrane Abdel-Hamid Salem za Anadolu Agency (AA).

Egipat je pogođen previranjem od vojnog svrgavanja Morsija, prvog demokratski izabranog egipatskog predsjednika na slobodnim izborima, 2013. godine. Od tada na stotine ljudi je osuđeno na smrtnu kaznu zbog optužbi za poticanje na nasilje.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.