2.11.2016. 16:33
0
U Danskoj zatvorena škola koja je djelovala u okviru obrazovnih institucija povezanih sa FETO
Uprava škole "Ballerup Privatskole" je krajem septembra obavijestila Ministarstvo obrazovanja Danske da je ova obrazovna ustanova prestala sa radom
U Danskoj je zatvorena Osnovna škola "Ballerup Privatskole" koja je djelovala u okviru obrazovnih institucija povezanih sa terorističkom organizacijom FETO, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava škole "Ballerup Privatskole" je krajem septembra obavijestila Ministarstvo obrazovanja Danske da je ova obrazovna ustanova prestala sa radom.

Danska televizija "TV2News" u avgustu ove godine je objavila listu o manjem broju učenika u školama koje se dovode u vezu sa organizacijom FETO.

Nakon pokušaja državnog udara u Turskoj 15. jula, koji je izvela teroristička organizacija FETO, 62 učenika, odnosno trećina ukupnog broja učenika Osnovne škole "Ballerup Privatskole", koja se nalazi u blizini Kopenhagena, ispisali su se iz ove obrazovne ustanove.

Prema navodima danskih medija, u 14 škola u Danskoj, koje su povezane sa FETO, zabilježen je manji broj učenika nakon pokušaja državnog udara u Turskoj.

Neuspjeli pokušaj julskog vojnog udara u Turskoj djelo je terorističke organizacije FETO na čijem čelu je Fetullah Gulen koji živi u SAD-u. Tokom pokušaja puča poginulo je 246, a ranjene su 2,194 osobe. Turska je i formalno od SAD-a zatražila privremeno hapšenje i izručenje Gulena.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.