5.1.2017. 10:16
0
Uhapšeno nekoliko Ujgura zbog pomaganja napadaču na noćni klub u Istanbulu
Turska policija je jutros na obodima Istanbula uhapsila nekoliko pripadnika lokalne zajednice Ujgura, muslimana koji žive u Kini, u novim racijama izvedenim u vezi s napadom u novogodišnjoj noći u noćnom klubu "Reina" u najvećem turskom gradu, kada je ubijeno 39 ljudi.

Turska državna agencija Anadolija  je objavila da je policija djelovala na osnovu dojava, kao i da su uhapšeni osumnjičeni za "pomaganje i podršku" napadaču iz "Reine".

Jučer je u Turskoj uhapšeno najmanje 39 osoba osumnjičenih za veze s napadom za koji je odgovornost preuzela tzv. Islamska država. Turske vlasti su navele da su identifikovale napadača, koji je navodno nakon masakra pobjegao taksijem, ali nisu objavile njegovo ime, prenosi Tanjug.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.