1.10.2023. 20:21
0
Radnička partija Kurdistana preuzela odgovornost za napad u Ankari
Radnička partija Kurdistana (PKK), oružana grupacija koju Turska i zapadne zemlje smatraju terorističkom, preuzela je odgovornost za samoubilački napad jutros u Ankari.

Bombaš samoubica detonirao je u nedjelju eksplozivnu napravu blizu ministarstva unutrašnjih poslova u glavnom gradu Turske, Ankari, nekoliko sati prije nego što je trebalo da počne zasjedanje parlamenta poslije ljetnje pauze.

Dvojica pripadnika policijskih snaga su lakše povrijeđena, dok je drugi napadač ubijen u razmjeni vatre sa policijom, saopštio je ministar Ali Jerlikaja na društvenoj mreži X.

„Tim naše Brigade besmrtnika počinio je požrtvovanu akciju protiv turskog ministarstva unutrašnjih poslova“, rečeno je iz PKK agenciji ANF, bliskoj tom, u Turskoj, zabranjenom kurdskom pokretu.

Ankara smatra PKK, koja predvodi višedecenijsku pobunu unutar Turske, kao i njima savezničke kurdske grupe u Siriji i Iraku, terorističkim organizacijama. Tvrdi se da članovi PKK redovno pronalaze utočište u poluautonomnoj kurdskoj oblasti na sjeveru Iraka, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.