17.1.2017. 17:13
0
Najstarija gorila u SAD: Ženka Colo uginula u 60. godini
Gorila Colo, najstarija gorila u SAD-u, uginula je u 60. godini, saopšteno je iz zoološkog vrta Columbus u saveznoj američkoj državi Ohio.

Ona je prva gorila na svijetu rođena u zoološkom vrtu i za dvije decenije je prevazišla granicu očekivanog, prosječnog životnog vijeka gorila koje ne borave u prirodnom staništu. 

Iz zoološkog vrta je saopštio da je Colo uginula u snu, nešto manje od mjesec dana nakon što je ušla u sedmu deceniju. 

Direktor vrta Tom Stalf izjavio je da je Colo inspirisala mnoge ljude da nauče više o njenoj vrsti i pomognu i učine više za zaštitu gorila u njihovom prirodnom staništu.

Colo je rođena u zoološkom vrtu 22. decembra 1956. godine. Postala je majka troje, baka 16, prabaka 12 i čukun baka trima gorilama.

Nedavno su joj ljekari uklonili maligni tumor i istakli da je bila dobro.


(Anadolu Agency)

ColoGorila
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.