20.1.2017. 19:10
0
Trumpov prvi govor: Fabrike nam propadaju, siromaštvo je prisutno, kriminal, bande i oružje. Sve to u Americi prestaje sada
Donald Trump, nakon zakletve održao je i svoj prvi govor kao predsjednik SAD-a.

"Hvala vam svima. Mi građani Amerike sada smo ujedinjeni kako bismo obnovili našu zemlju. Zajedno ćemo odrediti smjer Amerike i svijeta za nadolazeće godine. Suočit ćemo se s izazovima, ali obavit ćemo posao, piše Avaz.

Trump se također zahvalio sada već bivšem predsjedniku Baracku Obami i Michelle Obama.

"Zahvalan sam predsjedniku Obami i prvoj dami Michelle na podršci koju su nam iskazali u ovom procesu tranzicije. Danas vršimo tranziciju moći - selimo moć iz Washingtona u ruke naroda. Predugo je mala grupa ljudi uživala, a narod je plaćao cijenu. Narod je bio zapostavljen. Političari su uživali, a poslovi odlazili. Establišment je štitio sebe, a ne građane. Njihove pobjede nisu bile vaše, dok su oni slavili, mnogi širom Amerike nisu imali što slaviti - kazao je Trump, prenosi Avaz.

Istovremeno Trump se posebno nadovezao i na tešku ekonomsku situaciju u SAD-u.

- Fabrike nam propadaju, siromaštvo je prisutno, kriminal, bande i oružje. Sve to sada u Americi prestaje sada. Moja zakletva je zakletva svim Amerikancima. Godinama smo bogatili druge ekonomije i zemlje na naš račun. Branili druge zemlje, a sebe nismo branili. Bogatstvo naše zemlje se raspršilo, a drugi su se obogatili na tome. Mnoge firme su otišle iz SAD-a, nisu ih zanimali radnici koje su napustili. Srednja klasa je osiromašena. Ali to je prošlost, a sada gledamo samo u budućnost. Amerika na prvom mjestu - rekao je Trump.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.